034/441-927 | 034/408-640 mc_viva@mail.bg
Изберете страница
МЦ „ ВИВА „ Пазарджик се нуждае от подкрепа
Медицински център за доболнична помощ „ ВИВА „ ЕООД гр. Пазарджик отправя апел към обществеността и местния бизнес за предоставяне на лични предпазни средства – маски, ръкавици, облекла и дезинфектанти за нуждите на медицинския персонал в заведението. Управителят сподели, че последните седмици всички необходими консумативи са закупувани със собствени средства, но като се имат предвид нужните ежедневни количества, дружеството не разполага с необходимия ресурс, за да обезпечи медицинския персонал с нужните предпазни средства.
Работещите в лечебното заведение са изложени на огромен риск от заразяване с опасния коронавирус, защото макар и намалял притокът на пациенти през изминалите 20 дни не е спирал. Тук идват хора от цяла Пазарджишка област, които могат да бъдат потенциално заразени или контактни на COVID 19. Тези пациенти не могат да бъдат върнати и се обслужват безотказно, което излага медицинските специалисти на риск от заразяване. Това налага медиците да бъдат оборудвани със защитни средства за следващите седмици, в които се очаква да продължи извънредното положение.
МЦ „ВИВА” изпитва нужда от дезинфектанти, маски, защитни очила и шлемове, еднократни престилки, ръкавици.
От ръководството на лечебното заведение се обръщат с апел към цялата общественост и бизнеса, които желаят да помогнат на медицинските специалисти. Средствата могат да бъдат приведени по банкова сметка на дружеството или с директни дарения.
IBAN :BG19STSA93000023396148
BIC: STSABGSF
Банка :ДСК ЕАД-клон Пазарджик
Email : mc_viva@mail.bg
Тел:034/44-19-27 ; 089 8 41 46 76